El Pla anual normatiu 2020 del govern central aprovat aquest dimarts pel Consell de Ministres contempla la reforma del Codi Penal, i en concret la tipificació del delicte de sedició, segons avança El Periódico. Així, la modificació del delicte de sedició podria concretar-se en els pròxims mesos, un delicte pel qual estan empresonats diferents dirigents independentistes i que podrien sortir beneficiats amb la futura reforma.

L’executiu de Pedro Sánchez justifica la modificació del delicte de sedició per adaptar-lo als paràmetres europeus. De fet, la modificació del Codi Penal va ser un compromís de Sánchez per aconseguir ser escollit president del govern central amb l’ajuda de les abstencions d’ERC i Bildu. El president Sánchez insistia a principis de setmana en el fet que manté el seu compromís de modificar el Codi Penal.

Tot i que des de l’executiu de Sánchez s’ha volgut desvincular la reforma del Codi Penal de l’aprovació dels Pressupostos Generals de l’Estat, a ningú se li escapa que el fet de concretar la reforma abans que acabi l’any és un gest cap a les forces independentistes que podria portar al fet que aquestes acabin permetent que s’aprovin els comptes de l’Estat.