L’expresident de la Generalitat i eurodiputat de JxCat, Carles Puigdemont, ha manifestat que “m’agradaria que s’esgotés la legislatura” durant una entrevista a RAC1, tot i que també considera que el president Quim Torra “ha de convocar eleccions quan ell cregui que és el millor moment pel país”, i que entén que ja “reforçat el govern” rellevant tres consellers. D’altra banda, ha dit que en aquests moments JxCat no té decidit el candidat per concórrer a unes eleccions al Parlament.

Sobre la seva relació amb Esquerra Republicana, ha respost al vicepresident Pere Aragonès que “m’hagués agradat veure unitat estratègica” des del primer minut de “la repressió”. “Estic d’acord que la política ha de mirar endavant, però no podem obviar que venim molt lluny”, ha afegit. També ha afirmat que si som aliats “ens hem de tractar com aliats”. En aquest sentit, Puigdemont ha titllat de “conyeta” el fet que “dirigents d’ERC al Congrés” anomenin Convergència a JxCat, la qual cosa troba que “no és un senyal de respecte” i no ajuda a crear “un clima d’entesa”.

Pel que fa a la taula de diàleg entre el govern espanyol i els representants del govern català, Puigdemont ha afirmat que preferia “una taula de negociació i en aquesta taula no hi ha les condicions”, un parer discrepant amb el que ha expressat, també aquesta mateixa setmana, la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, la qual ha reiterat que es tracta d'”una taula de negociació per resoldre un conflicte polític”.

Puigdemont també ha tret ferro al fet que en el seu darrer llibre tracti al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, de “malparit”, argüint que no li sembla greu i que els catalans “li donem molts significats” a l’expressió. A més, ha dit de la CUP que no confon eslògan amb política i que en el seu llibre ha assenyalat “deficiències ideològiques” d’aquest partit.

D’altra banda, Puigdemont ha reconegut que “no hi ha relació” amb el seu exvicepresident, Oriol Junqueras, però que “quan vam poder parlar quan va sortir de presó, la relació va anar a millor”. Xevi Xirgo, director d’El Punt Avui i escriptor del llibre de Puigdemont, ha explicat que quan Marcela Topor, esposa de Puigdemont, va visitar els dirigents del procés presos, Junqueras i Raül Romeva no van participar a la trobada, la qual cosa Puigdemont “va interpretar com un missatge clar cap a ell”.