Els ramaders del Pallars Sobirà convoquen una manifestació a Llessui en contra de l’ós Goiat

0
773

Associacions de ramaders del Pallars Sobirà han convocat una concentració el pròxim diumenge a Llessui (Sort) per protestar per la presència de l’ós Goiat al Pirineu. Aquesta mobilització arriba després que s’hagin detectat els plantígrads en aquesta zona, una cosa que ha obligat els ramaders de Llessui, Caregue i Escàs a vigilar els ramats a les nits per evitar atacs d’aquest exemplar, conegut per la seva voracitat fora de l’habitual.

Els propietaris de bestiar desplaçat a aquestes muntanyes van lamentar haver quedat fora de les àrees d’agrupació de ramats que va establir la Generalitat quan va concloure el programa Piroslife. Amb aquesta iniciiativa finalitza també l’aportació de fons de la Unió Europea (UE) per a la conservació de l’ós Goiat a la serralada.

La concentració, que està oberta a la participació de tota la ramaderia del Pirineu, s’ha previst pel pròxim 30 de juny a Llessui, coincidint amb el dia que pugen les ovelles a la muntanya. Entre les contrades de la Vall d’Àssua es reuneixen més de 15.000 corders.

El president de l’Associació de ramaders del Pallars Sobirà, Xavier Ribera ha reiterat que la ramaderia extensiva i la presència de l’ós a les muntanyes és “impossible”.