El Departament de Salut ha intervingut la Miniresidència Geriàtrica de Bellver de Cerdanya (Cerdanya) després de detectar-se 11 residents i cinc treballadors positius per covid-19. Per tal d’estabilitzar la situació  després dels brots de coronavirus detectats, Salut ha assignat provisionalment la direcció i la gestió a la Fundació Hospital de Puigcerdà.  La residència de Bellver de Cerdanya estava gestionada fins ara  per las Hermanitas de los Pobres de San Pedro Claver.

Des de la Generalitat han explicat que aquesta intervenció té l’objectiu principal de realitzar «un pla d’actuació que garanteixi la viabilitat tècnica de la residència en el seu conjunt tant en aspectes sanitaris, socials, organitzatius i de gestió de qualitat a curt i mig termini». Les dotacions de personal que siguin necessàries al centre residencial les aportarà la nova gestora i el personal actual del centre en quedarà sota la seva direcció, segons ha informat el Departament.

Salut ha adoptat la intervenció com a mesura, atès que els informes constaten que el centre es troba en una «situació excepcional d’impossibilitat» per complir amb l’Ordre SND/265/2020, de 19 de març, de mesures relatives a les residències de persones grans i centres sociosanitaris davant la situació de crisi ocasionada per la covid-19.