El secretari d’organització del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere Baró, ha traslladat en nom de la formació el suport a les accions del Comú d’Escaldes-Engordany. Així la formació vermella “els encoratja a seguir treballant pel benestar de la ciutadania”, defensant la proposta d’ajudes socials directes anunciades per la cònsol Rosa Gili.

Des del PS defensen que les ajudes directes no suposen un xoc constitucional, i conviden el cap de Govern a denunciar les ingerències que detecti al Tribunal Constitucional. El primer secretari, Gerard Alís, ha volgut deixar clar que “del que es tracta és que entre tots puguem ajudar a tots aquells que ho estan passant malament”.

Els socialdemòcrates consideren que aquesta manera de fer és la que “construeix la nova Andorra” i la que sempre han proposat al Govern des de l’inici de la pandèmia. Alís ha pronosticat que a la iniciativa escaldenca s’acabaran afegint altres grups polítics. Al respecte, ha indicat que si ho fan “això no serà una medalla per al PS o per a la cònsol d’Escaldes sinó que serà una victòria per a tota la societat andorrana”.

La formació socialdemòcrata tampoc ha volgut amagar la seva sorpresa pel fet que Xavier Espot fes aquesta mena de declaracions en una roda de premsa d’actualització sanitària “per esbroncar la cònsol d’una parròquia que té com únic objectiu intentar pal·liar la crisi econòmica dels seus ciutadans”.

El que s’ha de fer, a entendre del PS, és deixar que tots els comuns prenguin les mesures que trobin escaients per ajudar la seva ciutadania, ja que “la prioritat d’una administració o altra és la diferència entre la gestió de dretes i la gestió d’esquerres”.