Dia emotiu al Parlament. Alguns diputats s’han acomiadat per anar a Madrid, al Congrés dels Diputats, després de ser elegits el 28 d’abril.

Una de les que s’ha acomiadat, visiblement emocionada, ha estat la cap de l’oposició i líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, que ha expressat el seu agraïment a “tots els diputats” i als diferents treballadors de la cambra catalana.

Ha afirmat també que ha estat un “immens honor” ser diputada des del 2012 i ha assegurat que “deixa en bones mans” la responsabilitat de Ciutadans a la cambra. Carlos Carrizosa assumirà a partir d’ara el càrrec de cap de l’oposició.

Tot i l’emoció del moment, Arrimadas no ha volgut acabar aquesta etapa sense reiterar les seves crítiques al nacionalisme i al procés sobiranista: “El procés ha fet molt de mal a Catalunya. Aquí hem viscut les pàgines més negres de la història democràtica de Catalunya, quan una minoria de persones van voler passar per una majoria de ciutadans catalans”.

La diputada de Cs ha mostrat el que ella mateixa ha anomenat com l’últim cartell. “Em deixarà ensenyar-li un últim cartellet, senyor Torra?”, ha dit, en to irònic, i ha mostrat una fotografia amb la frase “Passi-ho bé, Inés”, un missatge aparegut davant de casa seva acompanyat de llaços grocs.

“Aquest llaç groc que vostès utilitzen i posen a tot arreu ens el trobem moltes vegades en els nostres domicilis privats els que lluitem per la llibertat i per la democràcia. Però això no em passa només a mi sinó que li passa a centenars de milers de persones a Catalunya. Nosaltres els seguirem defensant”, ha acabat dient.

Marxen del Parlament Jordi Sànchez, Josep Rull, Jordi Turull i Laura Borràs de Junts per Catalunya; Oriol Junqueras i Gerard Gómez del Moral d’ERC; Inés Arrimadas i José María Espejo-Saavedra de Ciutadans i Andrea Levy del PP.