L’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega (JuntsxCat) ha entrat passades les 10.00 h del matí d’aquest dilluns a l’edifici dels Jutjats de la capital alturgellenca per declarar com exdirector assistencial de la Fundació Sant Hospital (FSH) per la mort d’un pacient l’any 2017. A la porta de l’edifici judicial li esperava la germana de la víctima per recriminar-li la seva presumpta responsabilitat en els fets.

Fàbrega declara de manera telemàtica davant el jutjat contenciós administratiu número 13 de Barcelona juntament amb altres testimonis cridats per la jutgessa que porta el cas. Entre els que hauran de declarar al llarg d’aquesta jornada es troba també la Cap d’Infermeria de l’Hospital així com altres facultatius.

Cal recordar que Fàbrega va reconèixer en una reunió mantinguda amb una part del personal que no s’havien aplicat de manera correcta els protocols que haurien provocat la defunció de Serafín Manuel Regal Ventosa, nous dies després del seu ingrés al centre urgellenc, l’11 d’abril, farà ara quatre anys.

L’home va ingressar per una hèrnia discal, però a causa de la sèpsia generalitzada que li va causar la via intravenosa que li va ser aplicada en el moment de l’ingrés per administrar-li la medicació i que no li seria retirada fins set dies més tard. El mateix protocol de la Generalitat destaca que quan la via s’ha obert en una situació d’urgència s’ha de canviar a les 24 hores, atès que les condicions de sèpsia poden no ser les idònies. També s’han de canviar immediatament quan hi hagi signes de possible infecció.

La família va interposar una reclamació patrimonial contra l’Administració per mal funcionament dels serveis públics amb resultat de mort.

(Seguirà ampliació)