La líder de Catalunya en Comú Podem al Parlament de Catalunya, Jéssica Albiach, ha plantejat que els ciutadans facin un boicot al grup automobilístic que engloba les marques Nissan, Renault i Mitsubishi en resposta al tancament de les plantes de Nissan a Catalunya.

Jéssica Albiach ha afirmat al proposar el boicot que “sabem que és una mesura que és forta, extrema, que pot ser polèmica i molt dura, però també és molt dur” que Nissan destrueixi prop de 3.000 llocs de treball directes i uns 22.000 indirectes.

De fet, la dirigent dels comuns ha afirmat que les polítiques del grup automobilístic de Nissan, Renault i Mitsubishi no es pot veure només “com un atac a les 25.000 famílies sinó com un atac al sector industrial de Catalunya”.

Albiach ha denunciat també que Nissan “pretengui marxar de qualsevol manera” tot i haver rebut en ajudes públiques fins a 170 milions d’euros. En aquest context, Albiach ha demanat al govern català impulsar un pacte nacional per a la indústria i que es plantegi una estratègia a escala estatal per pressionar Renault.