Junts s’erigeix ara en defensor de la llibertat d’expressió i el seu alcalde, Jordi Fàbrega, afirma que “Espanya és una vergonya d’Estat”, arran de l’empresonament del raper Pablo Hasél per enaltiment del terrorisme i, fins i tot, haver agredit a un periodista de TV3.

Amb tot Fàbrega s’apunta als defensors d’Hasél i, fins al moment, no ha fet cap declaració condemnant els actes de violència que s’estan produint els darrers dies en diferents localitats catalanes, tot i que la conselleria d’Interior, de la qual depenen els Mossos d’Esquadra, està governada pel seu partit, JuntsxCatalunya.

Per la seva part, la presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Josefina Lladós (Junts) en el seu compte de Twitter respon al comunicat del Col·legi de Periodistes de Catalunya -en suport “als companys del Periódico de Catalunya” pels atacs vandàlics patits aquest dijous a Barcelona- justificant-los quan es tracta de determinats periodistes i mitjans de comunicació.

Lladós, en la seva línia habitual d’alimentar l’odi, creu en la llibertat d’expressió sempre que els periodistes defensin únicament el pensament i les idees que determinats personatges, que es consideren polítics, pretenen imposar a tota la societat. Amb tot, això encara és més greu quan algunes d’aquestes persones diuen tenir formació periodística.