Dues hores després de la represa del judici de la primera causa del cas BPA s’ha tornat a suspendre fins al pròxim 14 d’octubre. El Tribunal de Corts ha acceptat les demandes de les defenses partidàries de la suspensió a l’espera de conèixer qui seran els hereus de Melània Zamora (que va morir l’11 de juliol passat) part en la causa com a accionista i actor civil.

Tant la Fiscalia com l’acusació particular han deixat la decisió en mans del Tribunal, que ha acabat suspenent de nou la vista oral a l’espera de l’obertura del testament de la mare de l’actual cap de Govern, Xavier Espot. Els hereus hauran de decidir si volen continuar exercint l’acció civil.

El primer judici de la causa general de BPA està bàsicament relacionat amb el possible emblanquiment de capitals provinents d’una suposada organització de tràfic de persones liderada per l’empresari xinès Gao Ping, arrestat a l’estat espanyol el 2012 en el marc de l’operació ‘Emperador’. Concretament, tracta sobre la presumpta evasió de prop de 70 milions d’euros, entre els anys 2008 i 2011, mitjançant l’empresari valencià Rafael Pallardó, citat com a testimoni, que els hauria enviat al pare i altres familiars de Ping a través de l’entitat andorrana fins que, van tenir coneixement que la policia espanyola l’estava seguint.

La vista se celebra pel processament de 25 empleats del banc amb diferents responsabilitats, entre ells l’exconseller delegat, Joan Pau Miquel.