Site icon La Valira

El PS troba “insuficients” les explicacions del bisbat sobre les acusacions d’encobriment contra Vives

L'arquebisbe d'Urgell i copríncep episcopal d'Andorra, Joan-Enric Vives (@COPE)

Les explicacions que els Serveis del Coprincipat episcopal han donat respecte a l’informe que assenyala el copríncep Joan-Enric Vives com a encobridor d’una trama de pederàstia i d’abusos sexuals, publicat per El País, no han convençut el Partit Socialdemòcrata d’Andorra (PS), que considera necessari que el bisbat doni més explicacions.

Fonts del PS han assenyalat, en declaracions a l’Altaveu, que des de la formació estan preocupats per les informacions publicades que afirmen que Vives va tapar casos de pederàstia i d’abusos sexuals dels quals va tenir constància i que, “atesa la gravetat dels fets denunciats, és necessari i indispensable un major aclariment per part del bisbat“. En el comunicat emès pels serveis de Vives, es qualifica la publicació del diari espanyol de “tendenciosa” i s’afirma que el copríncep episcopal no ocupava el càrrec de rector ni de bisbe auxiliar de Barcelona quan hauria succeït l’encobriment, i que “nega amb rotunditat que tingués res a veure amb aquest cas”.

Els socialdemòcrates, però, indiquen al mitjà esmentat que “el que hem pogut conèixer i les declaracions del bisbat són insuficients”, i entenen que cal “una major explicació” pel bé de “la transparència”. En l’informe publicat pel diari espanyol, s’assegura que Vives “va participar en els anys vuitanta i noranta en l’encobriment de l’escàndol de la Casa de Santiago i Nous Camins a Barcelona, una organització convertida en secta on es van denunciar abusos sexuals”.

Exit mobile version