Una gran part de l’aparcament que hi ha al número 10 de l’avinguda Meritxell d’Andorra la Vella s’ha tancat des de dimarts i fins al 21 de setembre pel risc de despreniments. El comú de la capital ha col·locat unes tanques per evitar l’aparcament de turismes i de motocicletes.

L’aparcament està situat a l’inici de l’avinguda Meritxell, a tocar de la plaça Rebés i disposa de poques places, i la majoria estan enfront d’una paret amb pedres i roca. Algunes d’aquestes pedres han caigut i el comú, per precaució, hi ha posat unes tanques i unes cintes perquè no hi aparquin els vehicles.

Ara, els tècnics comunals avaluaran el risc que es produeixin més despreniments i les accions que caldrà prendre per garantir l’aparcament de vehicles. No es descarta que l’intens episodi de pluges que va tenir lloc a l’inici d’aquesta setmana i els canvis bruscos de temperatura hagin contribuït als despreniments a la penya.

El comú ja disposa de l’estudi geològic que va encomanar i que indica que poden tornar a caure pedres però sempre de petites dimensions. La corporació ja ha enviat una carta a la propietat del Roc dels Escolls perquè en el termini de vuit dies faci les obres per garantir la seguretat al mur. Si no ho fa, ho assumirà el comú.