Nova estratègia municipal d’ERC davant l’anunci del referèndum

1
1365

ERC necessita incrementar el seu suport electoral per tal que Oriol Junqueras sigui el pròxim president de la Generalitat. En principi, les enquestes els hi són favorables però no cal refiar-se i encara hi ha obstacles pel camí, especialment en alguns territoris del país. Aquest és el cas de l’Alt Pirineu i Aran i, sobretot, en aquells municipis que concentren més població com potser la Seu d’Urgell, que sent pràctics representa una gran borsa de vots.

No ha estat casual la visita aquesta setmana a la capital de l’Alt Urgell del secretari de política municipal dels republicans, Marc Sanglas, on es va reunir amb el responsable comarcal de la formació i portaveu del grup a l’ajuntament de la capital alturgellenca, Francesc Vilaplana. La trobada va servir per posar sobre la taula la nova estratègia municipal establerta per la direcció a escala nacional de cara a l’anunci del referèndum del pròxim 1 d’octubre. Sanglas hauria informat Viaplana de la necessitat de desmarcar-se dels convergents (actuals PDeCAT) amb l’objectiu d’aconseguir ser la força més votada en una més que probable convocatòria electoral, se celebri o no el referèndum.

La premissa és desmarcar-se del seu principal rival polític, cosa que no ho tindran gens fàcil si es té en compte el pacte encobert de legislatura que Viaplana va acordar amb els mandataris convergents a canvi d’un lloc de feina al Consell Comarcal de l’Alt Urgell, organisme que presideix Jesús Fierro, a la vegada tinent d’alcalde de la corporació de la Seu. Un lloc de feina que es va crear sense concurs públic ni tampoc per ocupar una plaça de càrrec de confiança.

El suposat distanciament entre republicans i convergents a la Seu es va escenificar aquest dijous quan es va anunciar la pròrroga del pressupost municipal del 2017 davant la manca d’acord d’Albert Batalla, en minoria, amb els tres grups de l’oposició, Compromís x La Seu, ERC i la CUP. Viaplana va argumentar que els tres regidors republicans no hi podien donar el seu vot afirmatiu perquè hauria estat com “lliurar un xec en blanc”.

Tot i així caldrà estar molt atent als moviments que es produeixen en els pròxims dies i setmanes, ja que guió dels comptes públics encara no s’ha tancat. Resta una segona part: el capítol de les inversions municipals. El regidor del ram, Jesús Fierro es mostra optimista per poder-los tirar endavant. El sentit del vot dels republicans permetrà saber si el NO al pressupost hauria estat una mera, o no, representació teatral.

COMPARTIR

1 COMENTARI

 1. La periodista, Empar Moliner, ens ensenya que la dignitat es viure sense PORS, seguim els bons exemples, per fe valdre les nostres Dignitats Social, cultural i de llengua Catalana, com del bé esta social i sanitari a Catalunya.
  Republicà de Catalunya.
  Als Regidors d’ERC, se lis en fot tot, aquets regidors i presidenta de la patronal de ERC, a això si, els dinars que no faltin i per suposat que SI,… però en qüestions de temes Socials de Ciutadania del Poble de la Seu d’Urgell, passant olímpicament,…… esta totalment demostrat, sol sement lis queden dos anys de fer la puta remeneta del ull viu.
  ERC. La Seu, porta vuit anys fes el doble joc, un joc contra els interessos socials del poble de la Seu d’Urgell, i el altra presenta plebea sia als convergents (PDeCat), en la Seu.
  A canvis de favors personalistes, mols d’ells amanyats, a canvi de no fer oposició contra les males praxis socials que fa el propi govern municipal de convergència (PDeCat) de la Seu d’Urgell.
  hi més, en no, presta serveis socials a les persones que pateixen, i viuen en risc de pobresa econòmica, com d’energètica, aigual amb assistències sanitària d’especialistes de la Salud Publica Catalana.
  Vergonyós, mol vergonyós i mol Lleig.

Article anteriorL’alternativa a PEUSA per accedir al Bono Social elèctric
Article següentSuport Mutu carrega contra l’edil de Serveis Socials, Anna Vives