L’Alt Urgell, en el vagó de cua de les comarques catalanes que menys van créixer el 2017

0
2169

L’Anuari Econòmic Comarcal 2018 del BBVA ha conclòs que l’economia catalana va créixer un 3,3% durant el 2017, el que segons els responsables de l’estudi confirma que s’ha accentuat la recuperació i que els registres de l’any passat ja superin els del 2007.  Així i tot, el creixement ha estat dispar arreu de Catalunya, que reflecteixen els distints pesos de l’activitat industrial i dels serveis vinculats a ella o a l’exportació.

Les Comarques Centrals són les que més van créixer gràcies a la seva expansió industrial i la solidesa mostrada pels serveis, seguit de les comarques de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i el Camp de Tarragona. En concret, les comarques que més van créixer són el Vallès Occidental, amb un 5,1%; el Bages i Osona, amb un 4,2%; seguit de la Cerdanya i el Maresme, amb un 4%.

A la cua del creixement, en canvi, es van situar Alt Urgell, la Ribera d’Ebre i el Solsonès, amb un 1,5%,  0,5% i un 0,9%, respectivament.

Pel que fa als àmbits geogràfics, tant al Camp de Tarragona com a la Catalunya central el creixement de l’economia va ser del 3,6%, seguits per l’eix metropolità de Barcelona amb un 3,4%. Les comarques gironines, amb un 2,9%, van quedar per sota de la mitjana catalana, del 3,3%, seguides pel pla de Lleida i les comarques de l’Alt Pirineu, amb un 2,7% en els dos casos. Tanquen el rànquing les Terres de l’Ebre, on la pujada va ser del 2,1%.