Centenars d’ultres i d’antifeixistes s’han concentrat aquest dissabte a Barcelona en sengles manifestacions. El partit Vox ha convocat la seva protesta a la plaça d’Espanya. Poc abans, a tocar, al carrer de Tarragona, ha començat la concentració convocada per la Plataforma Antifeixista de Barcelona.

Vox amenaça per primera vegada amb obtenir representació al Congrés dels Diputats després de les eleccions del 28-A. Amb el lema “Catalunya per Espanya”, els ultradretans donen així el tret de sortida al cicle electoral posant el focus en el conflicte polític català.

El partit ultra tenia la intenció de repetir a Barcelona un acte multitudinari com el que va fer l’octubre al Palacio de Vistalegre de Madrid, on va aplegar 9.000 persones. Sigui perquè realment pensaven que podien repetir l’èxit o bé per presentar-se com a víctimes davant un possible veto de l’Ajuntament, van sol·licitar l’ús del Palau Sant Jordi. El consistori els el va negar al·legant “treballs de manteniment”. La participació en aquesta convocatòria no ha estat molt alta.

Els Mossos d’Esquadra han separat els manifestants de les dues concentracions per mirar d’evitar mals majors. Sigui com vulgui, s’han registrat alguns incidents i s’han arribat a detenir tres antifeixistes.

D’altra banda, l’alcaldessa Ada Colau ha respost liderant l’organització d’un acte festiu a la Ronda de Sant Antoni amb el nom de “A Barcelona l’amor guanya a l’odi” per contraprogramar la convocatòria de Vox.

Finalment, el PSC també ha decidit reaccionar a la protesta de Vox i ha fet circular pels carrers de Barcelona un petit autobús folrat amb tres fotografies (una parella de lesbianes, una parella de gais i una parella d’heterosexuals) i amb les següents consignes: “antifeixisme, feminisme, diversitat, orgull”.