Unes 200 persones s’han concentrat aquest dimarts al vespre a la plaça dels Oms de la Seu a favor del dret a l’autodeterminació i en protesta per l’inici de la vista oral contra els polítics presos que ha començat avui al Tribunal Suprem de Madrid.

Durant l’acte s’ha llegit un manifest en el qual s’ha demanat “un judici just i imparcial”. Posteriorment, els concentrats s’han desplaçat fins als Jutjats de la capital de l’Alt Urgell.

Prèviament al migdia una seixantena de persones -entre treballadors de l’ajuntament i del Consell Comarcal, polítics i veïns- s’han reunit davant de l’edifici consistorial d’acord amb la convocatòria de diverses entitats, col·lectius i partits de la Seu i de l’Alt Urgell per secundar una aturada de 10 minuts als centres públics i privats. La concentració més nombrosa del matí s’ha produït davant l’Institut Joan Brudieu, on han participat alguns docents, alumnes i treballadors.

A primera hora del matí una desena de ciutadans s’han manifestat per l’entrada oest de la Seu al tram urbà de la carretera N-260, provocant retencions puntuals de circulació.