Uns 40 minuts ha durat la trobada que han mantingut aquest dimarts els demòcrates Xavier Espot i Roser Suñé amb els socialdemòcrates Pere López i Rosa Gili, dins la ronda de contactes de DA amb la resta de forces polítiques que han obtingut representació al Consell General amb l’objectiu de buscar un pacte que garanteixi estabilitat i Govern durant la nova legislatura.

L’entesa entre les dues formacions està lluny tenint en compte que des del PS, la segona força al Consell amb set representants, ja ha deixat clar que presentarà candidatura per a la investidura a cap de Govern, i que intentarà que el seu soci en les llistes territorials del 7 d’abril, el Partit Liberal, li doni suport.

Precisament aquest dimarts a la tarda està prevista la trobada entre Liberals i Demòcrates amb un escenari a priori obert sobre la taula. Això assegura la formació taronja, que en una reunió de l’executiva celebrada aquest dimarts va voler transmetre a l’opinió pública la seva voluntat de negociar sense línies vermelles i amb totes les possibilitats obertes: pacte de govern, pacte de legislatura o pactes puntuals.