Site icon La Valira

Treballadors de la lletera del Cadí denuncien presumptes “accions d’espionatge” contra la plantilla díscola

Treballadors de la cooperativa del Cadí de la Seu d’Urgell han denunciat presumptes “accions d’espionatge” contra aquella part de la plantilla disconforme amb els mètodes que aplica la direcció de la companyia a l’hora de “mantenir un control injustificat sobre el seu equip de treball”.

Així ho expliquen a través d’un comunicat en el qual consideren que la cooperativa està emprant “mètodes invasius, com ara monitoratge de comunicacions, i seguiment no autoritzat”, amb la qual cosa estaria “violant els drets fonamentals de privadesa dels seus empleats sotmesos a una vigilància constant”. Tot plegat creant “un ambient de desconfiança i temor al lloc de treball”.

Tanmateix, consideren molt preocupant que l’empresa hagi utilitzat una empresa de RRHH i Coaching extern “per dur a terme aquestes pràctiques poc ètiques”. Al respecte, assenyalen que la direcció “hauria manipulat informació i hauria culpat injustament l’anterior responsable de recursos humans pels problemes actuals de gestió de personal, creant un boc expiatori per encobrir la seva pròpia incompetència”.

Finalment, indiquen que aquestes “tàctiques mafioses no es limiten a l’espionatge”. Asseguren que als treballadors que intenten qüestionar aquestes pràctiques se’ls amenaça suposadament amb represàlies, acomiadaments injustificats o la destrucció de les carreres professionals.

Creuen que aquest tipus de “coerció psicològica té com a objectiu silenciar aquells que podrien denunciar les pràctiques corruptes de l’empresa i exposar-ne la manca d’ètica”.

Exit mobile version