Al llarg del dia d’avui es reprendran les converses per enllestir la formació d’un nou govern espanyol. Tot apunta que aquesta setmana hauria de ser clau per desencallar la investidura de Pedro Sánchez. I és que aquesta és l’última setmana del mes de juny i el PSOE sempre ha mantingut que el seu objectiu era que el ple per escollir president no s’allargués més enllà del juliol.

El PSOE continua tirant la canya a Ciutadans perquè facilitin la investidura de Pedro Sánchez. Una estratègia que de moment no dona fruits. L’ara número dos del partit al Congrés, Inés Arrimadas, negava rotundament que això sigui possible.

Precisament, el fins fa poc soci de Ciutadans a Barcelona, Manuel Valls, s’ha afegit en els últims dies al ball de noms de candidats a ocupar un ministeri. Alguns mitjans, de l’estat espanyol però també de França, apunten que Sánchez estaria rumiant oferir-li la cartera d’Exteriors. Una opció que no agrada gens ni mica als partits independentistes.

D’altra banda, un dels principals esculls continua sent el rol que ocuparia Podem, i més concretament Pablo Iglesias, en aquest nou govern. Els socialistes insisteixen que la seva proposta és fer un govern de “cooperació” i no de “coalició”. Això passa perquè els seus socis no tinguin presència al Consell de Ministres