Després de negar-se a pactar una i mil vegades amb el PSOE i, forçant per tant l’avançament electoral, ara Albert Rivera, líder de Ciutadans, s’obre a fer-ho.

Tot i que Rivera aspira a liderar el pròxim Executiu, “si els espanyols decideixen que sigui el PSOE qui governi” i envien a Cs a l’oposició, donarà suport a Sánchez si assumeix les “reformes d’Estat” que planteja el partit taronja, ha assegurat Rivera en el seu primer acte de precampanya celebrat a l’auditori de la Mútua Madrilenya.

Fins ara, el líder de Ciutadans no volia sentir a parlar d’un pacte amb els socialistes, i centrava tota la seva atenció en el trident de dretes, amb el PP i Vox. Una obsessió que li ha valgut perdre una part important dels seus líders més valorats.

Ciutadans ha estrenat en aquest acte el seu lema per a les eleccions de novembre, “Espanya en marxa”. “No només cal posar en marxa el govern i desbloquejar-lo, és necessari un horitzó polític i sobretot pensar en com unir-nos per tirar el país endavant”, ha subratllat Rivera.

Rivera ha dit que no vol parlar ja massa del passat sinó buscar solucions per desbloquejar el Govern i “desbloquejar” el país, que porta estancat, segons ell, els últims deu anys.

Ciutadans és el tercer partit polític que ha recorregut a la paraula Espanya en el seu eslògan electoral per a les pròximes generals, després del PSOE (“Ara govern, ara Espanya”) i Vox (Espanya Sempre).