Una setmana després d’arxivar la causa contra els dos últims professors dels vuits de la Seu d’Urgell acusats d’incitar a l’odi pel tractament que van fer a l’aula dels fets de l’1 d’octubre, la Fiscalia de Lleida ha presentat un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

El ministeri públic considera que l’Audiència de Lleida es va precipitar ordenant el sobreseïment lliure abans d’acabar la fase d’instrucció, ja que faltaven per analitzar algunes entrevistes a alumnes suposadament afectats pels comentaris dels docents.

L’Audiència de Lleida va arxivar la causa en considerar que els fets denunciats no són constitutius del delicte que se’ls imputava. Aquesta decisió se sumava ja a la que el jutge de la Seu va prendre al març, a la causa contra sis dels vuit docents. Va mantenir obertes les diligències a dues professores de primària del col·legi Mossèn Albert Vives de la capital alturgellenca, a qui també se’ls va arxivar el cas.

Segons l’organisme judicial, els comentaris “desafortunats” que es poguessin fer després de l’1-O o el fet que, fins i tot, s’arribés a produir “algun incident aïllat” no es poden considerar constitutius d’un delicte d’odi.

La interlocutòria també fa referència a les investigacions dutes a terme pel Departament d’Ensenyament arran de la denúncia, que va determinar que la convivència a les aules era normal.