L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont considera que va ser “deslleial” el comportament d’Oriol Junqueras com a vicepresident abans del referèndum de l’1-O, segons un fragment del nou llibre de Puigdemont, M’explico. De la investidura a l’exili, difós per l’Agència Catalana de Notícies (ACN) aquest dilluns.

“No vull anar amb un vicepresident deslleial a una etapa tan dura”, escriu Puigdemont, que retreu a Junqueras silencis durant les reunions d’aleshores. El líder i actual eurodiputat de JxCat va deixar de confiar en el seu vicepresident el maig del 2016, recull Nació Digital de l’ACN, que ha avançat els fragments abans que Puigdemont presenti telemàticament el seu llibre.

Puigdemont, publica el mateix diari, ha explicat durant la presentació telemàtica del llibre, que ha tingut lloc aquest matí, que la represa del contacte amb Junqueras és “molt incipient” i que aquests contactes disten de tenir la relació i la freqüència desitjada. Així mateix, ha assegurat que no s’han plantejat “cap escenari de governació de futur”.

Durant l’entrevista que ha concedit aquest diumenge a TV3, Junqueras ha assegurat que manté entre un i tres contactes setmanals amb Puigdemont i que només es planteja pactar amb formacions independentistes.