Site icon La Valira

Proposen una extensió del tren fins a la Seu i Andorra mentre es mantenen les deficiències de la línia entre Barcelona i Puigcerdà

Despullar un sant per vestir-ne un altre. La dita popular en certa manera resumiria la proposta de la Fundació Mobilitat Sostenible i Segura que aposta per construir una extensió de la línia fèrria R3 -que actualment enllaça Barcelona amb Puigcerdà- per connectar amb Alp, la Seu d’Urgell i Andorra.

La setmana vinent l’entitat presentarà la iniciativa malgrat que la línia actual fins a Puigcerdà pateix des de fa dècades constants problemes i queixes dels usuaris, per fets com ara la lentitud, els retards, les aturades per obres, els busos substitutoris a través de la Collada de Toses o les estacions abandonades -entre elles, la d’Alp-.

Es tracta, doncs, d’una idea a molt llarg termini, tenint en compte que abans s’haurien de resoldre l’única línia de Rodalies amb el tram més gran de via única, des de Montcada Reixac fins a Puigcerdà passant per Vic i Ripoll.

Aquest fet se suma a les deficiències de manteniment com l’estat d’alguns túnels i talussos –segons Territori hi ha una trentena de punts crítics- així com unes condicions meteorològiques que, sovint, són desfavorables i multipliquen les incidències. Actualment, es triguen al voltant de dues hores i mitja en fer el trajecte entre les capitals catalana i ceretana.

Exit mobile version