El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha expressat aquest dissabte “la preocupació” del Govern per haver detectat un relaxament important de la població a l’hora de sortir al carrer a passejar. Al respecte, ha remarcat que si no es corregeix aquesta situació i empitjoren les corbes de la pandèmia “potser s’han de retrocedir les excepcions a l’actual estat de confinament”.

Martínez Benazet ha indicat que en primera persona ha pogut veure “famílies i gent fumant sense mascareta a la franja horària reservada per a les persones vulnerables”. També ha alertat que “la irresponsabilitat de no respectar les restriccions pot perjudicar la gent gran i a les persones més vulnerables”.

Per la seva part, el ministre portaveu, Èric Jover, ha confirmat l’increment de la mobilitat interna que ha xifrat aquest dissabte en un -67%. La setmana passada el percentage es va situar en un -80%.

Nombre de casos actius

Per altra banda, Martínez Benazet ha informat que un total de 340 persones tenen coronavirus. El nombre de defuncions no registra novetats i es manté en 40. Pel que fa als darrers resultats de les 75 anàlisis efectuades, 11 han donat positiu.

Els casos de positius acumulats són 738 i hi ha 358 malalts recuperats. L’UCI té 16 pacients ingressats dels quals una dotzena necessiten ventilació mecànica.

Denúncia de l’USdA

El ministre també ha respost a les denúncies fetes públiques per l’USdA tot assegurant que “cap empresa ha de saber la situació mèdica de cap persona perquè la informació sanitària és íntima” i, per tant, els treballadors no estan obligats a facilitar els resultats dels tests d’anticossos a les empreses ni tampoc comunicar si han assistit a la realització d’aquests.

Pel que fa a la situació dels temporers, el govern ha confirmat que hi haurà dos vols per a catorze temporers aquest diumenge, en els quals viatjaran persones dels col·lectius considerats més sensibles, com poden ser dones embarassades. Jover ha ressaltat, també, que es treballa amb les autoritats argentines perquè els vols que organitzin portin el màxim nombre de temporers.