Les suspensions temporals de contracte o de reducció jornada afecten actualment a Andorra a 6.011 treballadors. Fins avui s’havien presentat 803 sol·licituds que corresponen a 703 empreses.

El ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, ha explicat aquest dimarts que 437 de les demandes d’ERTO han estat favorables, 266 desestimades i 100 estan pendents de resolució (12,45%).

En paral·lel,  alguns treballadors han denunciat retards en el pagament de la prestació assumida pel Govern per reducció de jornada laboral o suspensió de contracte corresponent al mes de gener.

No obstant això, la Caixa Andorra de la Seguretat Social (CASS) no ha detectat cap incidència tècnica que retardi el pagament de les prestacions de treball.

Així, continuen seguint el mateix sistema, de manera que l’empresa presenta la demanda al Govern, aquest últim informa la parapública de les persones en situació de suspensió o reducció de contracte de treball, i l’empresa és qui valida les dades al seu full de cotització.

Un cop validat, la CASS com a gestor administratiu fa el pagament de la prestació.