El conseller de l’oposició pel grup del Partit Socialdemòcrata (PS) + Independents, David Rios, considera “un gran error” per part de l’equip de govern integrat per demòcrates (DA) i liberals (L’A) la contractació de Sara Camps com a assessora política i comunicació del comú d’Encamp.

Camps exercia aquestes mateixes funcions en la darrera legislatura al Consell Comarcal de l’Alt Urgell ianteriorment a l’ajuntament de la Seu. L’exgerent de l’ens supramunicipal està sent investigada des de fa pràcticament un any pel jutjat d’instrucció número 2 de la capital alturgellenca en la causa oberta vinculada als presumptes delictes de prevaricació, malversació contra l’administració pública, frau contractual, frau de subvencions i negociacions prohibides a funcionaris.

En aquesta mateixa inspecció judicial també hi figuren com a investigats, l’exalcalde de la Seu, Albert Batalla, el que fos regidor d’Urbanisme i Hisenda i president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, i l’actual primera tinent d’alcalde del consistori alturgellenc, Mireia Font. Tots ells membres de JuntsxCatalunya (l’antiga Convergència democràtica de Catalunya).

En declaracions a LA VALIRA, Rios ha subratllat que demanaran explicacions a la majoria comunal encampadana per la contractació i el salari que percebrà Camps per ocupar aquest lloc com a càrrec de confiança i, alhora, ha lamentat que no s’hagi valorat “el fitxatge d’altres bons professionals de dins d’Andorra i no haver-ho de buscar a fora del país”.

Rios ha recriminat als actuals dirigents de la corporació comunal “no haver comprovat  abans de la contractació el seu currículum tenint en compte que està sent investigada judicialment el que no és bo per a la imatge del Comú i de la parròquia”.