Les residències de gent gran de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell i la Cerdanya tornaran a rebre visites de familiars a partir del cap de setmana, després que la Generalitat hagi aixecat la suspensió de visites i ingressos a les que pertanyen a aquestes comarques, així com a la Val d’Aran. Aquesta darrera ja va posar la mesura en marxa dimecres passat.

Els geriàtrics tornaran a obrir les portes amb un protocol preventiu i de protecció com ara que les visites han de tenir una durada màxima d’una hora, dos cops per setmana, en espais habilitats especialment, respectant les distàncies marcades i amb dispositius de seguretat com ara ús de mascareta i guants. A més a més, el nombre de visitants es limitarà a dos familiars per usuari.

També es realitzarà un cribratge telefònic per descartar que els visitants no hagin estat en contacte amb persones positives els darrers catorze dies i que no presentin simptomatologia.

La decisió de reiniciar les visites es basa en indicadors epidemiològics de risc de rebrot a aquestes comarques i d’incidència de casos i es mantindran mentre aquests indicadors siguin favorables.