Site icon La Valira

La manca de manteniment de l’edifici de la lletera del Cadí posa en risc la seguretat dels treballadors

La manca de manteniment de l’edifici de la fàbrica de la Cooperativa del Cadí, situat en el centre de la Seu d’Urgell, ha provocat darrerament diversos ensurts per la caiguda dels sostres de diferents cambres que van ferir a un empleat.

Alguns treballadors han explicat a LA VALIRA que des de fa anys la societat no realitza cap reforma en profunditat de l’immoble arran l’anunci fa temps del seu trasllat als afores de la capital alturgellenca, tal com estableix la normativa vigent.

Una legislació que en el cas de la Cadí suposadament no es compleix, ja que, ara per ara, hauria d’haver-se traslladat a un altre indret lluny del nucli de la Seu, com han hagut de fer altres empreses.

Fins i tot la propietat de l’edifici, la família Rebés, havia considerat la possibilitat d’ubicar la fàbrica en uns terrenys que són seus a Cal Tonipal, situats al quilòmetre 228 de la carretera N-260 passant Castellciutat.

Mentre els treballadors es troben en risc de patir accidents per un immoble que sembla no reuneix ja unes mínimes condicions de seguretat, aquest no és el cas del personal que treballa a les oficines, que cobrant unes nòmines molt més elevades fan la feina en una estada més confortable, no està tan exposat a aquests perills.

I tot plegat en un clima laboral cada cop més enrarit per les presumptes amenaces i coaccions de la direcció de la cooperativa envers els treballadors que fan públiques aquestes denúncies. Asseguren que, a hores d’ara, estan sotmesos a una autèntica ‘caça de bruixes’ per part de l’empresa.

La forta vinculació de la cooperativa a JuntsxCat i el fort pressupost que destinen a publicitat als mitjans de comunicació i al patrocini d’entitats esportives de la Seu i comarca, fan que les queixes dels treballadors no tinguin caire ressò mediàtic pels interessos econòmics d’uns i d’altres.

Exit mobile version