La titular del jutjat d’instrucció núm. 13 de Barcelona ha decidit no investigar si el tinent coronel de la Guàrdia Civil, Daniel Baena, és la mateixa persona que té un compte obert a Twitter amb el nom de Tácito en el qual es bolcaven missatges contra l’independentisme.

Daniel Baena va ser el responsable de les investigacions de l’1 d’octubre i les defenses d’alguns dels processats pel referèndum independentista van demanar a la justícia que es comprovés la identitat de Tácito.

La jutge ha decidit no investigar si Baena és Tácito argumentant que “la validesa de la seva actuació professional, elaborant atestats i informes i coordinant una investigació (que, cal no oblidar, ve dirigida per un jutjat instructor) no depèn de la ideologia que pugui tenir”

Per a la magistrada no té “transcendència ni rellevància” investigar si el màxim responsable de la Guàrdia Civil encarregat de la investigació de l’1-O és l’usuari del compte de Twitter.

Daniel Baena va comparèixer com a testimoni al Tribunal Suprem en el judici al procés el passat 26 de març. Aquest comandament de la Guàrdia Civil va negar que fos Tácito quan va comparèixer al Suprem i va ser preguntat per aquest extrem per les defenses dels dirigents independentistes acusats.