El cas dels 712 alcaldes investigats per esclarir els seus actes de cooperació per a la celebració del referèndum il·legal de l’1-0 ha arribat ara a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Fins ara, les diligències es trobaven en mans dels quatre representants provincials del Ministeri Públic.

Els primers batlles que han rebut requeriments, des de mitjans de febrer i principis de març, són els que en l’actual legislatura són diputats al Parlament.

Així i tot, segons ha pogut saber LA VALIRA, les demandes d’informació -sobre què van fer durant la jornada de l’1 d’octubre passat- es faran extensives a la resta de presidents de corporacions municipals, que també van ser citats en el seu moment per la Fiscalia, i que actualment no són parlamentaris però que si tenien aquesta condició en el moment de la consulta, com és el cas, per exemple, de l’alcalde de la Seu, Albert Batalla.

En la carta de la Fiscalia se’ls hi demana si van ordenar o cedir locals i instal·lacions municipals per poder fer el referèndum i, si aquell mateix dia, un cop avisats que no ho podien fer, els van acabar cedint. El text els dóna 10 dies per poder contestar aquestes dues preguntes.