L’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega (JuntsxCat), igual que els seus socis de govern municipal d’ERC, ha hagut de rebaixar el to de les seves crítiques contra el PSC després de defensar reiteradament que mai arribarien a cap acord amb els socialistes per ser una de les formacions que va donar suport a l’aplicació del ‘155’.

Ara el neoconvergent ha demanat l’ajut del nou ministre de sanitat, Salvador Illa – número dos del Partit dels Socialistes de Catalunya- per tal que els usuaris de la Seu i de l’Alt Urgell puguin tenir com més aviat millor com a referent el centre hospitalari de Meritxell a causa de les importants mancances actuals de l’hospital de la capital alturgellenca.

Una iniciativa que cal recordar va ser proposada en primer lloc per la formació guanyadora de les passades eleccions municipals, Compromís X La Seu.

En les mans del govern espanyol està ara poder modificar el conveni sanitari entre Andorra i Espanya i, per tant, caldrà que el batlle sigui capaç d’aprendre a ser més curós a l’hora de realitzar determinades declaracions públiques quan estan en joc els interessos generals dels ciutadans, siguin del color polític que siguin.