La companyia que comercialitza l’aigua mineral Pineo d’Estamariu (Alt Urgell) ha mostrat una certa sorpresa per no haver estat consultada prèviament per part del grup municipal d’ERC en la seva decisió de presentar una moció, en el ple de l’ajuntament de la Seu del pròxim dilluns, en la qual demana duu a terme una campanya perquè els restauradors de la localitat “redueixin el consum d’aigua embotellada” i ofereixin aigua de l’aixeta.

La gerent de l’empresa, Rosa Pons, ha indicat a LA VALIRA que, tot i comprendre que la iniciativa es presenti “en termes ecològics i de sostenibilitat”per tal de posar de manifest la qualitat de l’aigua potable de què disposa la capital de l’Alt Urgell, això no és incompatible amb l’existència al territori d’una societat reconeguda internacionalment per tenir un producte amb un nivell d’excel·lència molt elevat.

Una moció que, segons Pons, té “un punt d’irreflexió” en oblidar que també forma part del patrimoni de la comarca una aigua que brolla d’una deu subterrània i que, per tant, ha de ser coneguda per aquelles persones, especialment turistes, que encara no saben de la seva existència.

La companyia està integrada actualment per una plantilla de 5 treballadors que són fixes i 3 que són eventuals, a banda del personal que es dedica a la seva distribució. Anualment envasa unes 1.400.000 ampolles d’aigua i ocupa un lloc molt destacat en el rànquing europeu d’empreses en el seu àmbit.