Site icon La Valira

Empleats de la lletera del Cadí de la Seu presenten una denúncia davant la Magistratura del Treball

Un grup de treballadors de la cooperativa del Cadí de la Seu d’Urgell ha decidit presentar una denúncia davant la Magistratura del Treball per intentar demostrar les pèssimes condicions laborals de gran part de la plantilla que presumptament es tradueixen en casos de “maltractament i explotació”.

Segons expliquen alguns empleats en un comunicat, la situació ha empitjorat en els darrers mesos amb “un augment dels controls, horaris il·legals i amenaces per part de la direcció”.

Tanmateix, asseguren que se’ls exigeix treballar des de les 6 del matí fins a les 18 hores, “sense permetre’ls sortir del lloc de treball durant tot aquest temps”. A més, denuncien que “només se’ls proporciona un esmorzar al matí i no se’ls permet menjar al migdia, cosa que contravé les lleis laborals vigents que garanteixen un temps adequat per al descans i l’alimentació”.

“Estem sent tractats com a meres màquines, sense consideració a les nostres necessitats bàsiques i drets laborals”, comenta un dels empleats afectats que ha preferit mantenir el seu anonimat per por de represàlies.

Els denunciants insten altres empleats de la cooperativa que puguin estar experimentant situacions similars a “unir-se també en aquesta lluita per la justícia i el respecte als seus drets laborals” per tal que l’organisme judicial obri “una investigació exhaustiva de les pràctiques abusives i la imposició de sancions adequades”.

Finalment, assenyalen que aquest cas posa en relleu “la importància de la protecció i el respecte dels drets laborals, i destaca la necessitat de promoure un entorn de treball just i equitatiu a totes les empreses”.

Exit mobile version