El mes d’agost passat, el Conselh Generau d’Aran va publicar l’Edicte que regula l’activitat cinegètica a la Val d’Aran durant la temporada 2020-2021 i que indica l’inici de la temporada de caça.

Enguany, a causa de la gran afluència de visitants al territori que s’ha registrat durant l’agost i primeres setmanes de setembre, i que ha coincidit amb l’inici de la temporada de caça a la Val d’Aran, els Agents de Medi Ambient del Conselh Generau d’Aran han hagut d’intensificar les seves tasques de control al medi natural.

“Es duen a terme aquests dies diverses actuacions d’inspecció i control en matèria d’accés motoritzat al medi natural i de caça, amb la finalitat de comprovar el compliment de la normativa vigent”, explica el conseller de Territori, Paisatge i Gestió Ambiental, Francés Bruna, que afegeix que: “algunes d’aquestes actuacions d’inspecció es fan de manera conjunta amb altres cossos i forces de seguretat, com les efectuades el passat cap de setmana amb els Mossos d’Esquadra”.

En un sol dia s’han arribat a realitzar diverses inspeccions que han comportat dues denúncies per incompliment de la normativa d’accés motoritzat. Està previst que aquests controls continuïn al llarg de la temporada de caça.