El titular del jutjat d’instrucció 6 de l’Audiència Nacional, Manuel García Castellón, ha reobert el cas de les gravacions de l’excomissari José Manuel Villarejo amb l’examant del rei emèrit Corinna Larsen en què parla de la seva relació amb Joan Carles I i suposats negocis irregulars de l’exmonarca.

El magistrat la cita a declarar com a investigada el 8 de setembre a les 10 hores. També cita Villarejo el 7 de setembre a la mateixa hora. En una interlocutòria d’aquest dilluns, el jutge acorda reobrir la peça denominada ‘Carol’ del ‘cas Tàndem’, que va ser arxivat pel jutge de l’AN Diego De Egea el 2018. La reobertura pretén esclarir la possible existència d’un encàrrec per part de Corinna a Villarejo per obtenir il·lícitament informació.

El magistrat apunta que de les manifestacions de Corinna als àudios “semblen deduir-se” delictes de corrupció en transaccions econòmiques internacionals i delicte de suborn, comesos per espanyols o estrangers fora del territori nacional.

Les gravacions entre Larsen i l’excomissari Villarejo es van fer el 2015 i es van difondre fa dos anys. L’amiga íntima del rei emèrit deia que Joan Carles I tenia comptes a Suïssa i que la feia servir a ella de testaferro.

A banda de Corinna Larsen i Villarejo, també estan citats a declarar el soci de Villarejo, Rafael Redondo, i l’exdirector de Telefónica Juan Villalonga.