Uns dies després de la fugida d’un reclús del centre de la Comella (el 29 d’octubre passat), el BOPA publica aquest dimecres l’adjudicació definitiva a l’empresa Ando-Arm SL del subministrament de diferent material pels agents penitenciaris.

El material inclou dotze pistoles semiautomàtiques, les fundes i la munició pel personal autoritzat per fer-ne ús bàsicament al pati del recinte de la presó. L’import total de l’adjudicació és de  9.336  euros.

L’acord del Govern té data del 30 d’octubre, justament el dia que el ministre portaveu, Èric Jover, anunciés en la roda de premsa posterior al consell de ministres l’obertura d’una auditoria interna per determinar si hi va haver alguna negligència en el cas del pres que va fugir de la presó.

Posteriorment el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, va anunciar la possibilitat d’encarregar una auditoria externa per si es poguessin derivar expedients sancionadors. Un anunci que, per cert, ja ha rebut les primeres crítiques entre el mateix personal de la presó.