El projecte estrella de la darrera legislatura de l’equip municipal neoconvergent encapçalat per l’alcalde Albert Batalla, la plaça Joan Sansa presenta un estat lamentable de manteniment amb deficiències més que notables de l’enllumenat, esquerdes en el terra i forats en les zones de jocs infantils, tal com es pot observar en les fotografies que s’adjunten.

Des de la seva inauguració, a finals del mes de maig del 2017 (amb un cost de gairebé 1 milió d’euros)  la plaça que es troba just a tocar de les entrades a la Seu i al nucli antic ha patit multitud d’actes vandàlics i més d’un pegat que han incrementat la seva despesa. Els darrers treballs de l’ajuntament a la zona han consistit en l’asfaltatge dels carrers. Una pavimentació més propia per a una carretera que no pas per una via urbana. En època estival el veïnatge patirà d’un augment de la temperatura ja que l’asfalt manté de nit la calor acumulada durant tot el dia.

L’estat deficient del terra i els forats en les àrees infantils (per a nens i nenes fins a 3 anys) representen un perill pel conseqüent risc de caigudes especialment entre les persones més grans i els més menuts.

La urbanització d’aquest espai públic havia estat concebut pels postconvergents com una segona zona comercial de la Seu d’Urgell tot i què finalment no ha estat així degut a l’aposta del PDECat per les grans superfícies, com ara Mercadona, en detriment del comerç de proximitat.

La plaça Joan Sansa juntament amb el magatzem destinat a les brigades municipals que s’està construint a l’espai que ocupava l’escola la Valira -amb un cost aproximat de 2 milions d’euros- són les grans dues infraestructures del llegat d’aquests darrers quatre anys dels hereus del partit de Jordi Pujol, Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).