Site icon La Valira

Degoteig de baixes durant el mes de març a la plantilla de la lletera del Cadi per les pèssimes condicions laborals

Les facilitades ofertes a la Cooperativa del Cadí per part de l’Ajuntament de la Seu al trasllat de la fàbrica al futur nou polígon industrial a la zona de l’antic càmping En Valira no contempla cap negociació paral·lela que permeti, tot i ser una empresa privada, que, a canvi, puguin millorar les actuals pèssimes condicions laborals de la major part dels treballadors.

Cap representant de l’equip de govern actual s’ha adreçat, a hores d’ara, als empleats per interessar-se per la plantilla dels empleats, per possiblement evitar posar en risc els compromisos publicitaris i d’esponsarització.

Els mateixos treballadors han explicat a LA VALIRA que, només, el passat mes de març quatre persones de la lletera, d’una antiguitat entre 3 i 10 anys, havien deixat la companyia (amb una facturació de més de 45 milions d’euros) a causa del “mal ambient laboral i de sous baixos”, mentre a les oficines els seus ocupants estarien cobren “saboroses nòmines”

Alguns empleats han elaborat un decàleg que faria un presumpte diagnosi actual de la lletera i que explicaria, al seu entendre, la situació de la cooperativa amb possibles solucions que permetin la seva continuïtat:

S’observa una tendència negativa en els resultats a causa d’errors significatius en la gestió de personal, desconeixement del mercat i problemes en la producció, atribuïts principalment a un canvi d’equip de gerència.

1. Acompliment Financer:

Durant el període analitzat, la Cooperativa Lletera “CADI SCCL” ha experimentat pèrdues consistents. Els ingressos han disminuït mentre que els costos operatius han augmentat i han resultat en marges negatius. Aquesta tendència indica una incapacitat per cobrir les despeses operatives bàsiques i suggereix problemes en l‟eficiència de la gestió financera.

2. Gestió de Personal:

El canvi d’equip de gerència ha portat a problemes significatius en la gestió de personal. S’hi veu una manca de capacitació adequada, rotació freqüent del personal clau i una disminució en la moral dels empleats. Aquests factors han contribuït a una reducció en la productivitat i un augment en els costos laborals i han impactat negativament en la rendibilitat de la cooperativa.

3. Desconeixement del Mercat:

La manca de comprensió del mercat per part del nou equip de gerència ha resultat en decisions estratègiques errònies. La cooperativa no ha aconseguit adaptar-se a les demandes canviants dels consumidors i ha perdut quota de mercat davant de competidors més àgils i orientats al client. Aquesta situació ha exacerbat les dificultats financeres de l’empresa.

4. Problemes a la Producció:

Els problemes en la producció, inclosos la baixa qualitat del producte i la inconsistència a l’oferta, han afectat la reputació de la cooperativa i han disminuït la confiança dels clients. La manca d’inversió en tecnologia i processos eficients ha contribuït a aquesta situació, fet que ha portat a costos addicionals i pèrdua d’oportunitats d’ingressos.

Recomanacions:

Reestructurar l’equip de gerència amb professionals amb experiència al sector lacti i capacitat demostrada en gestió empresarial.Implementar programes de capacitació per al personal, enfocats a millorar habilitats tècniques i promoure un ambient laboral positiu.

Realitzar estudis de mercat per identificar oportunitats de creixement i desenvolupar estratègies de màrqueting adaptades a les necessitats dels consumidors.Invertir en tecnologia i processos de producció eficients per millorar la qualitat del producte i augmentar la competitivitat al mercat.

Conclusions:

La Cooperativa Lletera “CADI SCCL” enfronta desafiaments significatius en el seu camí cap a la solvència financera. No obstant això, amb canvis estructurals en la gestió i enfocament a millorar la qualitat del producte i la comprensió del mercat, hi ha oportunitats per revertir la situació actual i assegurar un futur sostenible per a la cooperativa.

Exit mobile version