Search
Close this search box.

Degoteig de baixes durant el mes de març a la plantilla de la lletera del Cadi per les pèssimes condicions laborals

Loading

Les facilitades ofertes a la Cooperativa del Cadí per part de l’Ajuntament de la Seu al trasllat de la fàbrica al futur nou polígon industrial a la zona de l’antic càmping En Valira no contempla cap negociació paral·lela que permeti, tot i ser una empresa privada, que, a canvi, puguin millorar les actuals pèssimes condicions laborals de la major part dels treballadors.

Cap representant de l’equip de govern actual s’ha adreçat, a hores d’ara, als empleats per interessar-se per la plantilla dels empleats, per possiblement evitar posar en risc els compromisos publicitaris i d’esponsarització.

Els mateixos treballadors han explicat a LA VALIRA que, només, el passat mes de març quatre persones de la lletera, d’una antiguitat entre 3 i 10 anys, havien deixat la companyia (amb una facturació de més de 45 milions d’euros) a causa del “mal ambient laboral i de sous baixos”, mentre a les oficines els seus ocupants estarien cobren “saboroses nòmines”

Alguns empleats han elaborat un decàleg que faria un presumpte diagnosi actual de la lletera i que explicaria, al seu entendre, la situació de la cooperativa amb possibles solucions que permetin la seva continuïtat:

S’observa una tendència negativa en els resultats a causa d’errors significatius en la gestió de personal, desconeixement del mercat i problemes en la producció, atribuïts principalment a un canvi d’equip de gerència.

1. Acompliment Financer:

Durant el període analitzat, la Cooperativa Lletera “CADI SCCL” ha experimentat pèrdues consistents. Els ingressos han disminuït mentre que els costos operatius han augmentat i han resultat en marges negatius. Aquesta tendència indica una incapacitat per cobrir les despeses operatives bàsiques i suggereix problemes en l‟eficiència de la gestió financera.

2. Gestió de Personal:

El canvi d’equip de gerència ha portat a problemes significatius en la gestió de personal. S’hi veu una manca de capacitació adequada, rotació freqüent del personal clau i una disminució en la moral dels empleats. Aquests factors han contribuït a una reducció en la productivitat i un augment en els costos laborals i han impactat negativament en la rendibilitat de la cooperativa.

3. Desconeixement del Mercat:

La manca de comprensió del mercat per part del nou equip de gerència ha resultat en decisions estratègiques errònies. La cooperativa no ha aconseguit adaptar-se a les demandes canviants dels consumidors i ha perdut quota de mercat davant de competidors més àgils i orientats al client. Aquesta situació ha exacerbat les dificultats financeres de l’empresa.

4. Problemes a la Producció:

Els problemes en la producció, inclosos la baixa qualitat del producte i la inconsistència a l’oferta, han afectat la reputació de la cooperativa i han disminuït la confiança dels clients. La manca d’inversió en tecnologia i processos eficients ha contribuït a aquesta situació, fet que ha portat a costos addicionals i pèrdua d’oportunitats d’ingressos.

Recomanacions:

Reestructurar l’equip de gerència amb professionals amb experiència al sector lacti i capacitat demostrada en gestió empresarial.Implementar programes de capacitació per al personal, enfocats a millorar habilitats tècniques i promoure un ambient laboral positiu.

Realitzar estudis de mercat per identificar oportunitats de creixement i desenvolupar estratègies de màrqueting adaptades a les necessitats dels consumidors.Invertir en tecnologia i processos de producció eficients per millorar la qualitat del producte i augmentar la competitivitat al mercat.

Conclusions:

La Cooperativa Lletera “CADI SCCL” enfronta desafiaments significatius en el seu camí cap a la solvència financera. No obstant això, amb canvis estructurals en la gestió i enfocament a millorar la qualitat del producte i la comprensió del mercat, hi ha oportunitats per revertir la situació actual i assegurar un futur sostenible per a la cooperativa.

Loading

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

13 comentaris a “Degoteig de baixes durant el mes de març a la plantilla de la lletera del Cadi per les pèssimes condicions laborals”

 1. Tot bé per casa? La familia bé. Recorda que quan surtis al vespre a llençar la brossa, miris per tots costats que podria ser que tant tu, com algun dels teus familiars s’emporti una barrada al cap. I no es cap amenaça. Estic ja fins als collons de tu. Començo a tenir els ous inflats… I sóc passifista, però fins aquí. Jo només et dono una oportunitat per a rectificar i deixar de fotre aquesta merda de “periodisme”. Ets el puto càncer de la seu, del sector del periodisme… si d’això que fas se’n pot dir, “periodisme”.

  Com bé et dic, ja se’m han inflat els ous. Ara podria ser que la pròxima noticia sigui, que un encaputxat deixa inconscient un membre de la Valira, i això sí que serà noticia. Només et demano per última vegada que deixis en pau una empresa de les més importants de la seu, que sustenta econòmicament a tantes famílies de l’Alt Urgell, Cerdanya, empreses de serveis, ventes, proveïdors, etc. Gent com tu que te el cos podrit i només treu bilis per la boca només li pot anar a pitjor… No et mereixes res de bo. Ets com t’he dit, el puto càncer que fa mal a tanta gent. I recorda per enèsima vegada. Vigila quan surtis de casa, podríes trobar te amb les rodes punxades, quan vagis a recollir qui tu i jo sabem… En fi. Tu mateix.

  Respon
 2. Carta pels gestors de Cadí:
  Anna, Josep , Dolors i Zlatan

  Algunes persones poden negar l´existència de problemes perquè se senten aclaparades per ells i prefereixen evitar enfrontar la realitat. En altres casos, la negació pot sorgir com a estratègia d’afrontament per protegir-se emocionalment. A més, la manca de consciència sobre els problemes també pot ser resultat de la manca d´educació o informació sobre determinats temes.

  Per descomptat, en alguns casos l’autoestima alta i la manca de qualificació poden influir en la negació de problemes, especialment si una persona se sent massa segura de si mateixa per reconèixer les seves pròpies limitacions o àrees de millora.

  En resum, la negació de l’existència de problemes pot tenir múltiples causes i no es limita únicament a l’autoestima o qualificació personal. És important considerar cada situació de manera individual per entendre millor per què algú podria estar negant la realitat.

  Respon
 3. Destinat als responsables:
  Anna Puigcercós, Josep Balcells, Dolors Navinés, Zlatan Marcovic i sobretot Jordi Clotet Moreno

  Unes quantes persones poden negar l’existència de problemes perquè se senten aclaparades per ells i prefereixen evitar enfrontar la realitat. En altres casos, la negació pot sorgir com a estratègia d’afrontament per protegir-se emocionalment. A més, la manca de consciència sobre els problemes també pot ser resultat de la manca d´educació o informació sobre determinats temes.

  Per descomptat, en alguns casos l’autoestima alta i la manca de qualificació poden influir en la negació de problemes, especialment si una persona se sent massa segura de si mateixa per reconèixer les seves pròpies limitacions o àrees de millora.

  En resum, la negació de l’existència de problemes pot tenir múltiples causes i no es limita únicament a l’autoestima o qualificació personal. És important considerar cada situació de manera individual per entendre millor per què algú podria estar negant la realitat.

  Respon
 4. Amb gent de parvularia que teniu al davant, una tontet despedit d’un camp de golf J. Balcells, una gorda que va marxar per potes d’andorra Dolors N. i la tonta de la familia posada al capdavant Anna P., un circo digne de veure.

  Respon
 5. Benvinguts al show de l’alt urgell

  Cada dia, una aventura, com les del Tintin, la poció màgica ja no fa efecte, tot podrit, els formatges i l’ambient laboral, ja no te cura, la senyora de RRHH Dolors N. El principal enemic dels treballadors, on en quatre anys a tret totes les cartes, ja no li queda cap paraula creíble, es la mentida en persona, josep balcells el juli cesar de cadi, un fracassat dels mes grossos de la provincia, la doble cara, molta teorica i practica 0, com tots els capellans, els pagesos que tenen la poció magica i podrien utilitzarla per anar be, callen i obeeixen les mentides dels ”liders” de Cadi, pagesos, ara els rucs us manen, abans llauraven

  Respon
 6. “Pel qui s’amaga darrere del nom de Joan Barrera”
  Entenc que puguis tenir opinions fortes sobre el que s’ha publicat, però recórrer a la violència no és la manera adequada d’abordar les preocupacions. Com a periodiodisme, l’objectiu és informar de manera imparcial i objectiva, i estar disposat a discutir qualsevol desacord que es pugui tenir de manera civilitzada i respectuosa. No obstant, qualsevol forma de violència és inacceptable.
  Recordar també que tot allò publicat representa la veritat, el no reconèixer la realitat enquista més la solució

  Respon
 7. Deu ser algun pages que li donen algun sobre pq calli varies coses jajaja

  Tots aquests gossos que borden, no mosseguen!

  Que paguin els socis! Rucs que sou!

  DEP Cadí

  Respon
 8. Un dels cancers mes forts actualment de cadi va entrar a l’estiu del 2020 a RRHH Dolors N.
  Tens varis cancers a Cadi, balcells, puxi, zlatan…
  Si tant t’estimes cadi comença per altres bandes, tot i que la gent que escriu com tu, es tot boca i saliba.

  Ara al Abril tambe hi ha mes baixes confirmades que marxen de Cadi, tambe de una antiguitat minima de 4 anys, almenys dos, si algu vol feina ja sap on anar a buscar, tot i que ja hi ha un 40% de gent extrangera, on abans nomes eren families d’aqui, busquen ma d’obra que treballi barat

  Respon
 9. Quan vas a treballar i veus el desordre de gent, gracies a la bona feina de la dolors N. Ara falta un aqui, ara un alla, fa llistes de gent per treballar, un esta de baixa, l’altre de vacances, l’altre te festa, benvinguts al show de l’alt urgell

  DEP Cadi

  Respon

Feu un comentari

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies