La Guàrdia Civil ha realitzat a Catalunya la confiscació de marihuana més gran fins ara a Espanya: 2.700 quilos ja processats. 25 persones de diverses nacionalitats i amb edats entre 20 i 60 anys han estat detingudes en el marc d’aquesta operació, denominada Heyho i executada amb la col·laboració de les policies locals de Llinars del Vallès, Sant Esteve Sesrovires i Lloret de Mar.

Els responsables de l’organització eren britànics i neerlandesos. Dues plantacions de marihuana han estat desmantellades a Cabrera de Mar i Calafell. Als detinguts, que residien en aquesta darrera localitat i a Mataró i Castelldefels, se’ls atribueixen delictes contra la salut pública, pertinença a organització criminal, tinença il·lícita d’armes, falsedat documental i defraudació del fluid elèctric xifrada en 85.000 euros.

La Guàrdia Civil havia començat la investigació el passat mes d’abril, quan va confiscar 400 quilos de marihuana i 20 d’haixix a la Jonquera i va determinar l’existència d’una organització establerta a Catalunya i el País Basc que conreava i distribuïa marihuana i haixix mitjançant diverses cèl·lules interconnectades.

Usant plantacions indoor per produir i empreses fictícies i enviaments camuflats entre productes legals, com hortalisses, per distribuir, destinaven la producció de droga al Regne Unit i els Països Baixos, precisament d’on procedeixen els caps de l’organització.