Site icon La Valira

Augmenten el nombre de queixes pel ‘roaming’ andorrà a l’Alt Urgell

Cada cop són més les queixes pel denominat ‘roaming‘ andorrà a l’Alt Urgell. En concret, l’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor (OCIC) ha tramitat quinze reclamacions per la facturació d’aquests serveis que es facturen irregularment.

Tot i que la problemàtica no és nova, l’increment de les reclamacions ha alertat les autoritats que ara es plantegen traslladar les denúncies fins a l’Agència Catalana de Consum.

El 2019 l’organisme comarcal va tramitar catorze reclamacions de facturació d’itinerància de dades, quatre van ser resoltes mitjançant la mediació i deu més estan obertes encara per la via de l’arbitratge. En el que portem del 2020 s’han interposat cinc noves demandes.

En algunes ocasions els mòbils es connecten a la companyia telefònica andorrana encara estant en territori espanyol i a vegades s’activa el ‘roaming‘ sense ser en territori andorrà. Si l’usuari es troba a Andorra, és el que succeeix. El problema és quan s’activa estant a la Seu o altres municipis de l’Alt Urgell.

Acostuma a ser habitual que anant de viatge cap al Principat es perdi la cobertura del mòbil pel relleu muntanyós del Pirineu. Quan això passa, el dispositiu intenta reconnectar-se a la xarxa original i, si no ho aconsegueix, en busca una d’alternativa per recuperar el servei. Si no troba cap companyia espanyola i en detecta una d’andorrana, s’hi connecta automàticament.

Cal recordar que Andorra no forma part de la Unió Europea (UE) i no està inclosa en l’acord comunitari de ‘roaming‘. Per tant, si s’utilitzen dades per navegar a internet o es truca utilitzant una xarxa andorrana, les sorpreses a la factura estan assegurades.

Exit mobile version