L’Associació de Persones amb Diversitat Funcional (AMIDA) ha denunciat la proliferació de l’ús fraudulent de targetes d’aparcaments destinats a aquest col·lectiu en els darrers mesos especialment per part de vehicles estrangers. En concret s’ha detectat la utilització de dispositius falsos per deixar el cotxe en els espais reservats per a persones amb mobilitat reduïda.

AMIDA fa temps que es va demanar al Consell Nacional de Discapacitats que es fessin formacions per als agents de circulació i que es multés, tenint en compte que altres països com a Espanya, Itàlia o França s’imposen sancions econòmiques. En el cas de l’Estat espanyol la multa arriba als 300 euros.

L’entitat també ha denunciat els casos de targetes de difunts que les famílies no han retornat. Des del ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior s’assegura que s’estan revisant.

Per la seva part, les corporacions comunals han ordenat als serveis de circulació que centrin l’atenció en les persones que ocupen el vehicle. Els agents tenen potestat per immobilitzar-lo i, en cas de confirmar-se el frau, també es cursaria denúncia policial.