La policia andorrana informa que des de l’Oficina Central Nacional (OCN) de moneda falsa s’ha constatat l’aparició de bitllets falsos de 5, 10, 20 i 50 euros. Els bitllets són fabricats per a pel·lícules o anuncis publicitaris i, encara que són de mala qualitat, afecten comerços i consumidors.

Els bitllets són fàcils de detectar, ja que en un dels laterals, escrit en lletra petita, apareix la frase en angles ‘This is no legal tender, it’s used for motion props’, que indica que no és de curs legal. Els bitllets de curs legal han de portar la signatura de Mario Draghi, president del Banc Central Europeu, sota la bandera europea. En canvi, aquests bitllets porten una signatura on s’hi pot llegir ‘Movie money’.

Encara que les falsificacions es donen en les denominacions més habituals (5, 10, 20 i 50 euros), els que més circulen i s’han detectat són els de 5 i 10 euros.

La policia assegura que utilitzar-los per a fer pagaments pot constituir un delicte i recomana als ciutadans lliurar-los prop de les entitats bancàries o a les mateixes dependències policials per a la seva retirada de la circulació.