Site icon La Valira

Alerta a Catalunya per la presència de triquinosi en carn de caça procedent de Ribera d’Urgellet

La Conselleria de Salut ha notificat a la presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, i alcaldessa Josefina Lladós (Junts) la detecció de tres nous casos positius de triquinosis en carn de senglar: dos exemplars abatuts en la zona d’Arfa, dins del municipi de Ribera d’Urgellet, i d’un altre animal mort en la zona de Gavarra, en el terme de Coll de Nargó.

Aquests casos se sumen als dos que van ser notificats per la Conselleria de Salut a principis de febrer, i en aquest cas corresponien a porcs fers abatuts els termes de Montferrer i Castellbò i de Coll de Nargó.

Davant aquests nous positius de triquinosis, les autoritats sanitàries insisteixen en la necessitat que s’extremin les precaucions per a evitar el consum de carn de caça que no estigui validada per tots els controls establerts per la normativa.

Aquest avís va especialment dirigit als gremis de restauració i els establiments de venda al detall, a més de les agrupacions de caçadors.

La Conselleria adverteix també que la congelació de la carn no garanteix la inactivació de les larves de triquina i que, per tant, “no pot substituir l’anàlisi per a detectar la presència del paràsit”.

La transmissió de la malaltia es pot produir també a través d’altres animals que hagin consumit carn de senglar infestada, com seria el cas de gossos, guineus, rates i ratolins, entre altres.

Exit mobile version