La polèmica sobre la concessió de la Creu de Sant Jordi a l’expresidenta del Parlament Núria de Gispert no està tancada, com va afirmar aquest dijous el president de la Generalitat, Quim Torra.

De fet, una de les seves conselleres, Alba Vergés (ERC), ha dit a TV3 que el tuit amb què De Gispert va comparar polítics de Cs i PP amb porcs “és més enllà de desafortunat” i que “crec que no hauria de donar-se aquest tipus de missatges mai”. En el mateix sentit s’ha expressat Sergi Sabrià.

La consellera de Salut, això sí, ha respost que respectarà allò que decideixi Torra quan li han preguntat si ERC demanarà que es retiri la distinció a De Gispert. Sobre la iniciativa parlamentària que impulsa el PSC per instar Torra a revocar la Creu a De Gispert, la consellera Vergés ha reconegut que no sap què votaran els diputats d’ERC.

Segons publica La Vanguardia, les manifestacions de De Gispert han causat malestar a ERC fins al punt que el seu grup parlamentari estudia la possibilitat de sumar-se a la petició de revocar l’atorgament de la Creu de Sant Jordi. Així mateix, indica que comunicarà a Presidència de la Generalitat la seva preocupació per l’afer De Gispert.

Aquesta informació, que cita fonts del partit, afegeix que un moviment en el sentit que marca la iniciativa socialista fa necessari “un debat extens” i apunta les dificultats dels republicans per posicionar-se en contra de la proposta o a favor, ja que el grup parlamentari d’ERC inclou dos diputats de Demòcrates, l’escissió independentista d’Unió de la qual De Gispert forma part.