El centre de Barcelona ha estat escenari d’aldarulls i enfrontaments aquesta nit passada entre els participants d’una concentració de rebuig a les restriccions per la pandèmia i els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana. Hi ha 14 detinguts per atemptats als agents de l’autoritat, dos d’ells menors. A més també hi ha 30 ferits, 23 dels quals són agents dels Mossos.

Les protestes van començar cap a les sis de la tarda de divendres i segons la Guàrdia Urbana van reunir unes 1.500 persones de signes molt diversos, des de propietaris i treballadors de negocis afectats per les mesures fins a negacionistes de la covid-19. Segons els Mossos, però, qui ha protagonitzat els aldarulls violents van ser “petits grups d’ultradreta”.

Els primers instants es van llançar petards, pots de fum i altres objectes, però amb el pas del temps alguns dels concentrats van començar a tirar objectes contundents i tanques de seguretat contra les furgonetes que custodiaven la concentració.

Va ser aleshores quan els Mossos van carregar i dissoldre la manifestació. La policia va dispersar els manifestants i en va arraconar alguns entorn del carrer Jaume I. Molts, però, van fugir corrent cap a Via Laietana i carrers adjacents, i els Mossos el van perseguir amb les furgonetes.

A la Via Laietana es van encendre fogueres, es van fer barricades i van continuar els llançaments contra la policia. Els Mossos van disparar bales de foam i van dispersar els manifestants. La nit va acabar amb dos establiments saquejats.