Tot i no figurar en cap travessa i que molts ja el donen per amortitzat, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha evitat descartar-se com a candidat de Junts per Catalunya a la presidència. Ho diu en vigílies de la Diada i en ple debat sobre quina ha de ser la resposta a una probable condemna del Tribunal Suprem en el judici de l’1 d’octubre.

Concretament, el president ha dit: “Seré on calgui per ajudar. Si puc ser útil en la posició que sigui, no descarto ser candidat, només si l’objectiu és la independència, no unes eleccions autonòmiques”.

No es descarta, en tot cas, si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no l’inhabilita per negar-se a treure el llaç groc. De moment, ha afirmat en una entrevista a El Punt Avui TV, que no es presentarà al judici el 25 i 26 de setembre si aquest coincideix amb el debat de política general.

Torra insisteix en l’aturada de país com a resposta a una sentència condemnatòria. En aquest tema, el president entra en contradicció amb la consellera d’Empresa, Maria Àngels Chacón, que es va manifestar contrària a la iniciativa. Segons ell, ja ha parlat amb la companya de partit i “ha quedat clar que tot ha estat un malentès”.

Finalment, el president encara planteja dubtes sobre el pacte de JxCAT i el PSC a la Diputació de Barcelona, “que molta gent no va entendre”, entre ells el mateix Torra: “A mi em va costar molt”.