Denuncien que s’obliga a donar els fills en adopció per evitar l’avortament

0
846

Stop Violències denuncia tenir coneixement de casos d’adolescents en situació molt precària a les quals l’executiu les coacciona fent-les signar un document al cap de tres mesos de gestació en el qual declaren no tenir recursos suficients per mantenir el nadó que esperen. En aquests casos se les força a donar els seus fills en adopció.

La presidenta de l’entitat feminista, Vanessa Mendoza, ha indicat que això, sobretot passa en els casos de les noies més joves d’entre 18 i 20 anys amb pocs recursos i en situacions precàries.

Una dona paga uns 1.000 euros per un avortament quirúrgic i uns 300 euros per un avortament amb fàrmacs. Mendoza creu que les institucions catalanes haurien de posicionar-se i reclamar al Govern andorrà avançar cap a la despenalització, almenys en els tres supòsits bàsics, informa la SER.

L’any passat van anar a Catalunya 124 dones a interrompre voluntàriament l’embaràs a centres mèdics catalans, un 15% més que el 2017.

Stop Violències denuncia tenir coneixement de casos d’adolescents en situació molt precària a les quals l’executiu les coacciona fent-les signar un document als tres mesos de gestació en el què declaren no tenir recursos suficients per mantenir el nadó que esperen. En aquests casos se les força a donar els seus fills en adopció.

La presidenta de l’entitat feminista , Vanessa Mendoza, ha indicat que això, sobretot passa en els casos de les noies més joves d’entre 18 i 20 anys amb pocs recursos i en situacions precàries.

Una dona paga uns 1.000 euros per un avortament quirúrgic i uns 300 euros per un avortament amb fàrmacs. Mendoza creu que les institucions catalanes haurien de posicionar-se i reclamar al Govern andorrà avançar cap a la despenalització, almenys en els tres supòsits bàsics.

L’any passat van anar a Catalunya 124 dones a interrompre voluntàriament l’embaràs a centres mèdics catalans, un 15% més que el 2017.