La Fiscalia demana prorrogar la presó per a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

0
103

La Fiscalia ha demanat al Tribunal Suprem la pròrroga de la presó provisional per a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart una setmana abans que es compleixin els dos anys des que van ingressar a la presó per decisió de la magistrada de l’Audiència Nacional Carmen Lamela.

Aquest és un tràmit formal que ha de fer la Fiscalia. En el cas de no demanar-ho, al complir dos anys de presó provisional quedarien en llibertat immediatament.

No obstant, cal tenir en compte que la sentència del Tribunal Suprem podria ser pública el dilluns 14 d’octubre, segons assenyalen diverses fonts. En el cas de condemna, no seria necessària la pròrroga, doncs la presó passaria a ser definitiva.

A judici de la Fiscalia, sobrepassar els dos anys “vulneraria el dret a la llibertat personal”. Per evitar-ho, ha demanat a la Sala Segona del Suprem, que va ser la que va jutjar-los, que si abans del dia 16 no s’ha comunicat la sentència, “es convoqui la compareixença per decidir la pròrroga de la mesura cautelar de presó provisional” de Jordi Sànchez Jordi Cuixart.