Els exconsellers Toni Comín, Clara Ponsatí i Lluís Puig, que van formar part del govern de Carles Puigdemont i van marxar a l’estranger per evitar la justícia espanyola, han estat reclamats oficialment pel Tribunal Suprem mitjançant noves ordres europees de detenció, segons els han comunicat les autoritats de Bèlgica i Escòcia.

Tots tres han estat acusats de malversació per la Fiscalia, i Comín i Ponsatí també de sedició, el delicte amb pena més elevada pel qual s’ha condemnat als exmembres del govern Puigdemont que van ser jutjats al Suprem. En canvi, resta al marge de les euroordres la també exconsellera establerta a Bèlgica Meritxell Serret, a qui s’atribueix només el delicte de desobediència, per la qual cosa la Fiscalia no ha promogut la seva reclamació.

Els exconsellers seguiran les passes de Puigdemont, reclamat novament a través d’una euroordre poc després que el Suprem dictés sentència, i es presentaran davant les autoritats judicials de Bèlgica, en els casos de Comín i Puig, i d’Escòcia, en el cas de Ponsatí.